Fruit voor je huid

Herken je dat? Druk geweest in december en te weinig tijd voor mezelf gehad. Mijn huid is slap, dof en ziet er wat futloos uit. Dus tijd voor een oppepper. Tijd voor mezelf daar knap ik altijd ernom van op. Door de jaren heen heb ik alle behandelingen uitgeprobeerd, zodat ik weet wat ik mijn klanten kan adviseren
De meest effectieve behandeling, en stiekum ook een beetje mijn favoriet, is een fruitzuur behandeling. Effectief, snel en langdurig resultaat. Het mooiste als je 'm een aantal keer achter elkaar doet.

Maar wat doet fruitzuur precies?
Fruitzuur zakt door de bovenste huidlaag heen en komt terecht in de volgende huidlaag. Deze laag is voor 30% actief maar gaat in de speedstand als er een wondje ontstaat om de huid te repareren. Door het fruitzuur krijgt deze huidlaag het signaal dat er iets te repareren valt, het voelt als een soort schaafwondje, maar slim als je huid is begrijpt het dat er meer tijd is dan wanneer er een open wond zou zijn. Dus het tempo voor het aanmaken van nieuwe cellen gaat omhoog, maar de kwaliteit hiervan is beter. Deze mooie ronde en stevige cellen schuiven weer op naar de 1e huidlaag en dat zie je dus terug in je uitstraling! De producten en je huid werken dus perfect samen, maar je huid doet zelf het werk! Ik doe dit 4 keer om de 2 weken en dat heb ik een fantastisch resultaat! Wil je dat ook? Maak dan snel een afspraak via deze link!  Maak hier een afspraak

Lees meer...

Je huid lekker in balans in de nazomer

Had je de hele zomer een heerlijke huid en krijg je nu in ineens last van verstoppingen of ontstekingen of lijkt het of je crème ineens niet goed wordt opgenomen? Je bent echt niet de enige. Waar ligt dat toch aan en wat kan je er aan doen?


Tijdens de zomerperiode heeft de huid volop bloot gestaan aan de zon. De zon produceert UV-licht, wat de huid zeker geen goed doet.
Het mooie is dat de huid zich hiertegen gaat beschermen. Ze maakt meer en dikkere cellen. Hierdoor verdikt de huid, waardoor talg niet meer goed weg kan.  Nu de zomer voorbij is gaat de talgproductie weer omhoog. Door de verdikte huid kan de talg kan er niet uit. Gevolg: ontstekingen!

Wat is dan de reden dat mijn crème niet goed wordt opgenomen?
Een crème kan niet zijn werk doen op een verdikte huid, en dode huidcellen zorgen ervoor dat je huid zijn glans verliest.

Door het knijpen tegen de zon zijn er meer lijntjes en rimpeltjes rond je ogen ontstaan. De spiertjes hebben overuren gemaakt en je huid heeft het daar flink te voorduren gehad.

Tijd voor actie dus!!!

Je huid kan wel een lekkere opfrisser gebruiken.
Wat kan je zelf aan doen? Behandel je huid 2x per week met een peeling zonder korreltjes. De korreltjes brengen schade aan, kies voor een peeling op basis van enzymen.
Je huid frist hier al behoorlijk van op, je anti-age crème wordt beter opgenomen.

Wil je ook nog je huid van binnenuit laten stralen? Start dan elke dag met een glas warm water op je nuchtere maag. Dit start je organen rustig op na een lange nachtrust.

Wil je nog mee weten hoe je je huid lekker kunt laten nazomeren? Stuur me een mail en meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Lees meer...

Een bomvol bommetje gezond

Zaterdag kwam ik op de markt de cactusvijg tegen. Ik had ze vaker gezien, maar cactus eten trok me toch niet zo erg. Ergens was ik wel nieuwsgierig, dus wat navraag gedaan over de smaak etc., maar daar kon niemand antwoord op geven, dus zat er niets anders op dan de vruchten mee te nemen naar huis en zelf aan de smaakproef te onderwerpen.

Maar hoe eet je zo’n ding? Na wat speurwerk is het heel eenvoudig, net als een kiwi, gewoon open snijden en uitlepelen. Wel even oppassen want dit is geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken, er kunnen nog weerhaakjes zitten, die zo lekker in je huid blijven zitten, dus even met een doekje vastpakken. Blijkt toch ook dat deze vrucht super, maar dan ook super gezond is. Zit bomvol antioxidanten, die je beschermen tegen allerlei ziektes, 24% van de ADH (aanbevolen dagelijks hoeveelheid) Vit. C. Dat is echt heel hoog. 22% van ADH magnesium, kalium, calcium en ook nog behoorlijk wat omega 3 en 6 vetzuren. Waarom zijn deze vruchten zo moeilijk verkrijgbaar, die moeten op iedere hoek van de straat te verkrijgen zijn. Super gezond voor je huid!! Gaat huidveroudering tegen door zijn hoge antioxidanten gehalte.

Het vruchtvlees is oranje tot rood gekleurd. Oranje vruchtvlees zit vol met B-caroteen (voorloper van Vit. A) en roodvruchtvlees bevat lycopeen dat beschermt tegen kanker.

De smaak van deze vrucht is heerlijk zoek, de pitjes die erin zitten kun je gewoon eten, zijn wat hard. Maar wat een fantastische vrucht deze cactusvijg!!

Lees meer...

Fruitzuur voor een gladdere en steviger huid

Komende week is de vakantie weer voorbij, maar ik was blij dat ik afgelopen week nog even vrij was. Niet alleen om nog een beetje bij te komen, maar ook omdat ik de zondag ervoor een fruitzuurpeeling had gedaan. Ik had in juli veel gewerkt, in augustus had ik 2 weken lekker lui vakantie gehouden. Bijkomen van de drukke periode ervoor. Mijn huid was behoorlijk verwaarloost en dat merkte ik aan alles. Kortom tijd voor 'groot' onderhoud. Omdat mijn huid wel wat gewend in de loop der jaren haalde ik de sterkste peeling uit de la en liet 'm wat langer inwerken dan voorgeschreven. Lekker intensief.

Jaja. na een paar uurtjes voelde ik al wat strakke plekken. Dat wordt vervellen dacht ik. Maar dat geeft niets, onder die velletjes komt een mooi strak nieuw velletje onder vandaan en dat is precies de bedoeling. Een dag later waren het geen velletjes, maar korstjes rond mijn neusvleugels en voorhoofd. Mijn huisgenoten konden natuurlijk niet na laten daar leuke opmerkingen over te maken..... Gelukkig heb ik de ervaring dat het resultaat daarna erg mooi wordt, dus geen enkele reden tot paniek. Na 2 dagen waren de kostjes verdwenen, wel heel goed beschermd tegen de zon!! en nu een week later is het resultaat prachtig. Het wordt dus eerst een beetje erger voor het beter wordt.

Fruitzuur werkt altijd nog lang door, dus ook nu wordt er van binnenuit nog hard gewerkt voor een mooi resultaat. Maar wat voelt mijn huid glad en zacht. Een ook mijn kippenekkie (het losse vel rond de hals, je weet wel.) is verdwenen. Durf je het aan na deze blog om ook zo'n peeling te onder gaan!! kom gerust langs.

Lees meer...

Acne en suiker

Acne en voeding deel 3.

 

Deze blog gaat weer over Acne en voeding, dit keer gaat het over suiker en Acne.

Lees meer...

Acne en vette voeding

Junkfood: maak van je lijf geen rommeltje

Junkfood. Het woord zegt het al. Eigenlijk gewoon rotzooi dat je in je lichaam stopt. Bij junkfood denk je al snel aan die grote gele M langs de snelweg. Toch sta je er gek van te kijken hoeveel junkfood er eigenlijk ook in jouw koelkast ligt. Een grote boosdoener als het om acne gaat!

Lees meer...

Voeding; zuivel en acne

Melk en acne, één van de onderliggende oorzaken?

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de invloed van voeding op acne. Vandaag wil ik een van die productgroepen toelichten namelijk de zuivelproducten.

Lees meer...