Rauwe cacao cake

Ingredienten:

50 gr. Havermout
50 gr. Dadels
3 eieren
100 gr. Amandelmeel
3 rijpe bananen
100 gr. Ongebrande noten en rozijnen en cranberrys
3 eetlepels rauwe cacao poeder
1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
Snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor 175 graden. Pureer de bananen en dadels met staafmixer of blender.
Klop 3 eieren met wat zout en doe ze bij het bananenbeslag. Voeg havermout, amandelmeel, cacao en wijnsteenpoeder toe. Snijd noten en rozijnen klein en roer alles door elkaar. Giet het in een kleine cakevorm met wat vet. Bak 45 min. In de oven.

 

Gezonde haverrepen

Ingrediënten

150 gr. dadels zonder pit
1 zakje studentenhaver
150 gr. havermout
40 gr. honing
2 el. water
2 el. olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 C.
Pureer de dadels met 2 el water glad in de blender.
Meng de studentenhaver (noten evt. grof hakken) met de havermout en de dadels
Verwarm de honing en voeg met de olie door het havermout mengsel heel goed door elkaar.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel hierover, druk goed aan en bak 25 min. in de oven.
Laat iets afkoelen en snij in repen van ongv. 2 cm.