Powerquiche met Hüttenkäse
 
Ingrediënten:
200 gr. Havermout
2 thl. olijfolie
100 ml water
1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes
200 gr. gerookte kipfilet in reepjes
4 eieren
2 eetl. gehakte verse Italiaanse of Provençaalse kruiden, of 2 theel. gedroogde kruiden
200 gr. Hüttenkäse (of cottagecheese)
 
Lage taartvorm of springvorm van 26 cm.
 
Bereiden;
Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed met vochtige handen de havermout, olie, water, zout en peper, tot een deeg. Spoel de bakvorm af zodat deze vochtig is en druk het deeg uit over de bodem en vorm een opstaand randje van 2 cm.
Verdeel de paprika- en kipreepjes over de deegbodem
Klop de eieren los met zout, peper, de kruiden en de Hüttenkäse.
Giet dit mengsel op de vulling en de bodem en bak de taart in het midden van de oven in 40 min. goudbruin.
 
Deze Powerquiche kun je samen met een kop soep ook prima als avondmaaltijd eten. Je kunt de quiche in punten invriezen. Makkelijk meenemen als lunch naar je werk.

Witlof salade met cactusvijg

 

- 1 hardgekookt ei
- sap van 1/2 limoen
-
zout en peper
- 6 sprietjes bieslook
- 3 eetl. olie
- 1 cactusvijg
- 2 struikjes witlof
- 1 eetl. fijngeknipte
peterselie

 
 
 
Bereidingswijze

Pel het ei en prak de eierdooier fijn. Roer het limoensap erdoor met zout en peper. Knip hier de bieslook boven fijn en klop de olie er door. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in dunne reepjes. Schil de cactusvijg en snijd hem in kleine blokjes. Schep de witlof en catusvijgblokjes door elkaar en schenk het sausje erover. Hak het eiwit fijn en strooi het met de peterselie over de salade.