Deze soep kreeg ik tijdens een Muradtraining bij de lunch. Een heerlijke opkikker en ben niet weggegaan zonder dat ik het recept had gekregen (Dank je Linda)

Zoete aardappel-broccolisoep van Jamie Oliver
Je moet een beetje op gevoel met de ingrediënten omgaan.
Verhit de olie en fruit daarin de uisnippers 5-7 minuten zacht
Bak dan de knoflook 2-3 min. mee en voeg de zoete aardappel en vervolgens de bouillon toe.(zelf voeg ik met de knoflook kurkuma toe, super gezond en lekker)
Breng aan de kook en laat 15 min koken of tot de aardappels zacht zijn.
Stoom de broccoli 3-5 min. (of kook de laatste 5 min. mee met de aardappels)
Doe de ingrediënten in een blender of keukenmachine of pureer met een staafmixer.
Verwarm de soep.
Invriezen gaat heel makkelijk. Zo maak ik porties voor meerdere keren

 

Zoete aardappelstampotje met spinazie en geitenkaas
 
Ingrediënten voor 4 personen;
1kg zoete aardappel, geschild en in stukken
1 rode ui gesnipperd
1/2 potje zongedroogde tomaat op olie fijngesneden
200 gr. verse spinazie,gewassen en in reepjes
150 gr. zachte geitenkaas
50 gr. pijnboompitjes geroosterd
 
Makkelijk klaar te maken;
Kook de zoete aardappels met de rode ui in ca 20 min. gaar en giet af.
Stamp ze fijn en voeg 3 eetlepels tomatenolie toe. Roer de spinazie, en de zongedroogde tomaatjes door de zoete aardappelen en breng op smaak met zout en peper.
Verbrokkel de geitenkaas over de stamppot en strooi de pijnboompitjes erover.